Kwaliteit van leven bevorderen

Bij Lycka op school leren kinderen in het speciaal onderwijs trots te zijn om wat ze kunnen en welke talenten ze hebben. Ze werken aan het versterken van hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Lycka op school brengt vooral veel plezier in de klas.

Het materiaal is opgebouwd in 7 thema’s:

1

Baas over je eigen gedachten

2

Eigenwaarde

3

Geluk verdubbelen

4

Gevoel

5

Spanning en ontspanning

6

Wat is geluk voor jou

7

Wie ben ik

Lycka-coach

Invrability leidt de leerkrachten op om Lycka op school toe te kunnen passen. Na een tweedaagse training wordt de leerkracht een Lycka-coach.

Het materiaal is ontwikkeld in zeven thema’s, die samen gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling van het kind. De sociale contacten, maar vooral het contact met zichzelf wordt bevorderd. Een bewezen belangrijk aspect die het welbevinden van ieder mens beïnvloedt. En zeker die van een kind met een verstandelijke beperking (bron: Maatwerk in meedoen: Sociaal planbureau, december 2020).

Plezier in de klas

In elk thema wordt ‘aandacht’, ‘bewegen’ en ‘oefenen’ aangeboden, en daarnaast een stukje theorie. Ze leren bijvoorbeeld hoe je je aandacht heel bewust kunt richten door naar het geluid van een klankschaal te luisteren net zo lang tot je écht niets meer hoort. 

Belangrijk onderdeel van Lycka op school is dat de kinderen leren trots te zijn op wat ze kunnen en welke talenten ze hebben. Ze werken aan het versterken van hun zelfvertrouwen en hun eigenwaarde. Lycka op school brengt veel – naast alle cognitieve lessen – plezier in de klas.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat kinderen dan ook écht gelukkiger in het leven staan.

Invrability geeft in twee dagen de leerkrachten de belangrijkste tools om Lycka op school – conform de ‘Op Eigen Benen’ methodiek – te kunnen toepassen. Na het behalen van het certificaat krijgen de leerkrachten digitaal toegang tot de verschillende materialen die zijn ontwikkeld om de thema’s per niveau te kunnen ondersteunen in de klas.

Download de flyer

Download de digitale flyer Lycka op school, Thema’s in geluk voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Ontvang je liever een aantal gedrukte exemplaren om uit te delen? Neem dan gerust contact met ons op.

Download