Instrumenten

INVRA Wonen

Met INVRA Wonen werk je aan de ontwikkeling van competenties om een zelfstandig bestaan op te bouwen. In het instrument is, naast de wetenschappelijke set aan competenties, een lijst toegevoegd die betrekking heeft op eigenwaarde. Wanneer je zelfkennis ontwikkelt en beter in je vel zit, kun je ook steeds beter op jezelf wonen.

Ieder mens wil autonomie, competenties (talenten) ontwikkelen en van betekenis zijn voor anderen. En ieder mens heeft het recht op, een zoveel mogelijk zelfstandig bestaan. INVRA Wonen helpt mensen meer zicht te krijgen op de competenties die ze hebben en nog nodig hebben voor een zelfstandige bestaan.  Kortom met INVRA Wonen werken mensen aan hun competenties, worden daarmee steeds zelfstandiger en kunnen steeds meer zelf. En dat maakt mensen gelukkig.

Voor zorgprofessionals en onderwijs

Werk je in een organisatie waar cliënten de aandacht verdienen om te groeien naar een zelfstandig bestaan? Of meer kunnen doen in de ‘eigen omgeving’? Het online instrument INVRA Wonen gaat jou, maar ook jouw cliënt hierbij helpen. Een mooie basis voor een gezamenlijk leerplan. Met het instrument krijgt jouw cliënt inzicht in zijn eigen competentieontwikkeling. Dit stimuleert de eigen motivatie om te groeien wat zich vertaalt naar meer zelfregie en zelfsturing.

Neem contact met ons op voor een demo

Implementeren in jouw organisatie

INVRA Wonen is een aanvulling op de visie & methodiek Op Eigen Benen. Voordat het instrument ingezet kan worden in de organisatie, worden de gebruikers in twee dagen opgeleid door Invrability-trainers. Deze trainers hebben jarenlange ervaring in het werkveld en het werken met Op Eigen Benen en de INVRA-instrumenten. Aan het einde van de training hebben de deelnemers voldoende kennis en kunde voor een verantwoorde toepassing in de praktijk. Dit leidt tot certificering en registratie om het INVRA-instrument te gebruiken.

Na de training ben je:

  • Bekwaam in het objectief vaststellen van competenties (ZUDA) van cliënten;
  • Bekwaam (gecertificeerd) voor het invullen van een INVRA Wonen;
  • Bekwaam in het ‘smart’ formuleren van leerdoelen van cliënten.

Investering

De totale tijdsinvestering in deze training is gemiddeld 12 uur. Deze training is zowel incompany als via open inschrijving te volgen.

De kosten zijn € 650,- per persoon (individuele trainingen), of € 3.500,- voor een heel team (6 personen). Deze kosten zijn inclusief het studiemateriaal dat tijdens de training wordt uitgereikt.

Onze trainingen zijn geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs en kennen daarom een BTW-vrijstelling.

INVRA Certificering

Om verantwoord met de INVRA-instrumenten te kunnen werken en de kwaliteit te waarborgen volgen INVRA gebruikers altijd een training. 

Aan het eind van de training hebben gebruikers voldoende kennis en kunde voor een verantwoorde toepassing in de praktijk. Dit leidt tot certificering en registratie in de applicatie van de gebruikers.

Wetenschappelijk onderbouwd: objectief, onafhankelijk en ontwikkelingsgericht.

Wetenschappelijk getoetst

De INVRA instrumenten worden al jarenlang ingezet door kleine en grote organisaties binnen verschillende branches, zoals zorg, onderwijs, arbeidstoeleiding en het sociaal domein. INVRA Wonen en INVRA Arbeid zijn wetenschappelijk getoetst op interbeoordelaars betrouwbaarheid en interne consistentie. Door de jarenlange succesvolle inzet in de praktijk hebben de instrumenten zich bewezen als betrouwbare en valide instrumenten (evidence based practice).

Interesse?

Wilt u uw cliënten ook laten groeien om te komen tot zelfstandige uitvoering van werk. Kom dan met ons in contact om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wij denken graag met u mee.

Instrumenten

INVRA Arbeid

Meer informatie
Instrumenten

INVRA Ouderschap

Meer informatie
Instrumenten

INVRA Wonen

Meer informatie
Instrumenten

INVRA Management

Meer informatie