Instrumenten

INVRA Ouderschap

Met INVRA ouderschap werk je aan de zelfsturing van de ouders bij de verzorging en de opvoeding van hun kind(eren), zodat de maximale inspanning wordt geleverd om uithuisplaatsing van kinderen te voorkomen.

Ieder mens heeft het recht om een ouder te kunnen zijn.  INVRA Ouderschap  helpt mensen meer zicht te krijgen op competenties die ze van nature hebben en nog nodig hebben om zelfstandig voor een kind te kunnen zorgen. INVRA-Ouderschap is een inlegvel van INVRA-Wonen en moet samen met de competenties van Wonen ingezet worden. De achterliggende gedachte is, dat als iemand al goed voor zichzelf kan zorgen, de zorg en opvoeding van een kind ook veel beter gaat.

Voor zorgprofessionals en onderwijs

Werk jij in een organisatie waar cliënten de aandacht verdienen om een kind of kinderen zelf te verzorgen of op te voeden?  Het online instrument INVRA Ouderschap, als onderdeel van INVRA Wonen, gaat jou, maar ook jouw cliënt hierbij helpen. Een mooie basis voor een gezamenlijk leerplan. Met het instrument krijgt jouw cliënt inzicht in zijn eigen competentieontwikkeling. Dit stimuleert de eigen motivatie om te groeien wat zich vertaalt naar meer zelfregie en zelfsturing.

Neem contact met ons op voor een demo

Implementeren in jouw organisatie

INVRA Ouderschap is een inlegvel van INVRA Wonen. Dat betekent dat je gecertificeerd moet zijn in INVRA Wonen.  Daarom wordt een combinatie van deze instrumenten aangeboden.

  1. INVRA Wonen + Ouderschap
  2. INVRA Ouderschap (als aanvulling op INVRA Wonen)

Aan het einde van de training hebben deelnemers voldoende kennis en kunde voor een verantwoorde toepassing in de praktijk. Dit leidt tot certificering en registratie om het instrument te gebruiken.

Na de training ben je:

  • Bekwaam in het objectief vaststellen van competenties (ZUDA) van cliënten;
  • Bekwaam (gecertificeerd) voor het invullen van een INVRA Ouderschap;
  • Bekwaam in het ‘smart’ formuleren van leerdoelen van cliënten.

Investering

De totale tijdsinvestering in deze training is gemiddeld 12 – 14 uur in combinatie met de training INVRA-Wonen. Deze training is zowel incompany als via open inschrijving te volgen.

De kosten zijn € 650,- per persoon (individuele trainingen), of € 3.500,- voor een heel team (6 personen).

Als aanvulling op INVRA-Wonen duurt de training 3 uur. De kosten zijn dan € 150,- per persoon (individuele trainingen), of € 875,- voor een heel team (6 personen). Deze kosten zijn inclusief het studiemateriaal dat tijdens de training wordt uitgereikt.

Onze trainingen zijn geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs en kennen daarom een BTW-vrijstelling.

INVRA Certificering

Om verantwoord met de INVRA-instrumenten te kunnen werken en de kwaliteit te waarborgen volgen INVRA gebruikers altijd een training. 

Aan het eind van de training hebben gebruikers voldoende kennis en kunde voor een verantwoorde toepassing in de praktijk. Dit leidt tot certificering en registratie in de applicatie van de gebruikers.

Wetenschappelijk onderbouwd: objectief, onafhankelijk en ontwikkelingsgericht.

Wetenschappelijk getoetst

De INVRA instrumenten worden al jarenlang ingezet door kleine en grote organisaties binnen verschillende branches, zoals zorg, onderwijs, arbeidstoeleiding en het sociaal domein. INVRA Wonen en INVRA Arbeid zijn wetenschappelijk getoetst op interbeoordelaars betrouwbaarheid en interne consistentie. Door de jarenlange succesvolle inzet in de praktijk hebben de instrumenten zich bewezen als betrouwbare en valide instrumenten (evidence based practice).

Interesse?

Wilt u uw cliënten ook laten groeien om te komen tot zelfstandige uitvoering van werk. Kom dan met ons in contact om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wij denken graag met u mee.

Instrumenten

INVRA Arbeid

Meer informatie
Instrumenten

INVRA Ouderschap

Meer informatie
Instrumenten

INVRA Wonen

Meer informatie
Instrumenten

INVRA Management

Meer informatie