Skip to main content

Gebruikersdag INVRA-Arbeid samen met Saxion een succes

By 5 april 2022april 12th, 2022Nieuws

We kijken terug op een mooie 1e Gebruikersdag INVRA-Arbeid. Voor iedereen het moment om zich te laten inspireren en in de verbinding tips en trucs van elkaar te leren. Het doel om te verbinden, versterken en verbeteren is gelukt. Ondanks de plotselinge sneeuw waren er vanuit verschillende zorgorganisaties en scholen 40 vertegenwoordigers, die met elkaar hebben geluisterd en gesproken over het gebruik van het instrument INVRA-Arbeid.

Jan Woldendorp van Saxion begon de middag met een prachtige metafoor over de manier waarop wij, professionals, de doelgroep op verschillende manieren kunnen begeleiden naar (duurzaam) werk. Of op de ‘werkplek’ een ontwikkeltraject gunnen. De verschillende succesfactoren kwamen aan bod en met welke bril je als professional kan kijken om dit werk zo goed mogelijk te doen.

Steven Mersch heeft verteld over het project Pameijer Werkt!. Met de verschillende stappen die daarin zijn gezet en de positieve effecten die dit project met de inzet van INVRA-Arbeid heeft opgeleverd. Een manier van werken waar we in Nederland nog veel van kunnen leren. Lector Sjoerd de Vries liet ons ruiken aan de nieuwste technologie om de doelgroep te helpen in het werk en tijdens de workshops werden de daadwerkelijke tips en trucs met elkaar gedeeld.

De directeur van de Academie Mens en Arbeid gaf een mooie afsluitende toespraak over het belang van begeleiders, in een maatschappij die er (gelukkig) op is gericht iedereen mee te laten doen. De impact die je als professional daarin hebt, werd mooi verwoord. Wij zijn trots op onze gebruikers en professionals. En we zijn van plan om deze Gebruikersdagen vaker te organiseren. Dus houd de website in de gaten.

Leave a Reply